Luni-Vineri 09:00-20:00

Cursuri

Bun venit la Clinica de Recuperare Cervicală

Specializarea în Recuperarea Cervicală este o artă. Trebuie să-ți placă, să te implici, să ai răbdare, să înveți și să aplici continuu. Construirea unui protocol de recuperare benefic pacientului se datorează experienței acumulate și asimilării continue de informații, prin cursuri, workshopuri, evenimente, etc.

Clinica Alexandru se implică în creșterea calității și abilităților specialistului în recuperare medicală, prin susținerea cursului – Metode și Tehnici Specifice de Recuperare în Deficiențe Cervicale (MTSR Deficiențe Cervicale).

Cursul prezintă o abordare diferită, axat pe raționament clinic și strategii de evaluare și tratament, modele de recuperare fundamentale în gestionarea afecțiunilor musculoscheletice ale coloanei cervicale. Cursul MTSR în deficiențe cervicale vă învață tot ce trebuie să știți, de la metode de diagnosticare a patologiilor cervicale până la protocoale de recuperare benefice, corecte și bine sistematizate.

CE VEI ÎNVĂȚA ÎN CURSUL MTSR?

 •  testele active și pasive ale mișcării coloanei cervicale, teste neurologice, afecțiuni medicale frecvent întâlnite, metode de recuperare și tratament, fiind o resursă indispensabilă pentru fiziokinetoterapeuți, medici, asistenți sau alte categorii de persoane ce activează în sănătatea umană.
 • Instrumente de comunicare multidisciplinare pentru a colabora eficient cu toți membrii echipei de tratament, inclusiv medici, radiologi, neurologi, fiziokinetoterapeuți.
 • Intervenții eficiente de tratament bazate pe cele mai recente cercetări de anatomie și biomecanică
 
Cursul MTSR în Deficiențe Cervicale este diferit de ce ați învățat la facultățile de profil, el fiind adaptat nevoilor și cerințelor actuale. Aplicațiile și metodele de recuperare prezentate în curs au la bază cărți de specialitate traduse, informații ale medicilor, chiropracticieni, fizioterapeuți de talie internațională. Ne bazăm pe calitate, nu pe cantitate, interesul nostru este ca în fiecare zonă, oraș, regiune să existe minim un Specialist în Recuperare Cervicală, care să vină în ajutorul pacienților cu patologii cervicale. 
La finalizarea cursului, veți avea cunoștințele și experiența practică necesară pentru a identifica, evalua și trata patologiile specifice ale coloanei cervicale și cadrul neurologic asociat, pentru a formula cu succes un diagnostic și un prognostic pentru pacienții dumneavoastră.

OBIECTIVELE CURSULUI

 • Identificarea și evaluarea elementelor cheie ale examinării clinice subiective și obiective ale coloanei vertebrale cervicale, cu accent deosebit pe testarea mișcării active și pasive.
 • Sintetizarea și analiza datelor din examenul clinic al coloanei cervicale pe baza semnelor și simptomelor pacientului
 • Determinarea unui diagnostic și utilizarea un raționament clinic solid pentru construirea unui protocol de recuperare benefic și adecvat patologiei cervicale.
 • Aplicarea celor mai bune tehnici de terapie manuală, tehnicilor de masaj specific cervical și a exercițiilor integrate folosind raționamentul clinic.
 • Cel mai important – să puteți aplica aceste lucruri în practică la dumneavoastră în clinică de săptămâna următoare.

CINE ORGANIZEAZĂ CURSUL MTSR?

Sunt Instructor formator kt. Irimia Daniel și sunt fascinat de tot ce este legat de metode și tehnici de recuperare a coloanei cervicale.
Sunt șeful Clinicii Alexandru, Clinica de Recuperare Cervicală și totodată Președintele Colegiului Specialiștilor în Recuperare Cervicală din România.
Predau cursuri de recuperare cervicală din 2015, acestea fiind construite din foarte mulă practică, cercetare, autoformare, explorare și autoinstruire.
Fiind membru al multor instituții și organizații internaționale ce au ca domeniu recuperarea cervicală, sunt la curent cu noi metode de investigare, diagnostic și tratament recuperator, metode pe care le găsim detaliate în cursul MTSR în Deficiențe Cervicale.

TAXA

IMPORTANT Taxa de participare din sezonul toamnă- iarnă  2023 beneficiază de discounturi și anume:

 • 1200 lei  achitat integral, dacă înscrierea la curs se face în ultimile 10 zile până la începerea cursului
 •  870 lei, dacă înscrierea și achitarea avansului de 400 lei se face până în ultimile 10 zile de la începerea cursului
 • 680 lei pentru studenții din ani terminali ai facultăților de sănătate umană, pe baza carnetului de student și achitarea unui avans de 300 lei.

Contactează Clinica Alexandru pentru înscrieri și mai multe informații

Durata 16 h

M.T.S.R. în Deficiențe Cervicale

Aspecte anatomice ale coloanei cervicale, structuri musculare și nervoase, biomecanica cervicală și protocoale de recuperare în deficiențe cervicale:

Avantajele absolvirii

La  finalul modulului, terapeutul va ști cum să susţină o ședință de recuperare cervicală, timpul alocat, metodele de aplicare a procedeelor terapeutice, managementul ședințelor și etapizarea lor.

Avantajele absolvirii

La  finalul modulului, terapeutul va ști cum se desfășoară o ședință de recuperare cervicală, timpul alocat, metodele de aplicare a procedeelor terapeutice, managementul ședințelor și etapizarea lor.

Durata 16 h

Patologii Cervicale și Cazuistică

Patologii Cervicale-raționament clinic.

Raționamentul clinic

Este unul dintre componentele cele mai importante intr-o abordare corecta a pacientului. Pentru a face acest lucru este nevoie să se cunoască tehnica și demersurile întocmirii unei anamneze corecte a pacientului, ceea ce ar permite construirea unei ipoteze inițiale  de lucru, aplicarea testelor adecvate și necesare care sa o confirme sau sa o infirme, iar pe baza acesteia sa poată fi conceput un plan de tratament cat mai potrivit pacientului vizat

La finalul celor două părți

Practicantul primește certificat care atestă specializarea în recuperare cervicală. Specialistul în Recuperare Cervicală, va dobândi experiență în examinarea cervicală, raționament clinic, abilități de recuperare profesională, inclusiv mecanismele durerii și modele de tratament specifice fiecărei afecțiuni.

Se va putea înscrie GRATUIT  în Colegiul Specialiștilor în Recuperare Cervicală din România și pe grupul WhatsApp – Specialist în Cervicalgie, unde se discută și analizează cazuri și metode de recuperare pentru construirea protocoalelor de recuperare benefice pacienților cu patologii cervicale 

Participanții vor putea beneficia de:

Cursul este 80 % practic, pentru ca terapeutul să-și dezvolte abilitățile în evaluarea și tratamentul controlului motor al coloanei cervicale, să fie capabil să combine raționamentul clinic cu strategii de evaluare și să înțeleagă mai bine procedurile de tratament ale deficiențelor cervicale.

Secvențe din curs

Înțelegem că fiecare persoană este unică și fiecare pacient este diferit, asta ne face diferiți!

Înțelegem cu adevărat cât de unic este fiecare pacient și ne-am propus să oferim cea mai bună îngrijire de specialitate individualizată pentru fiecare pacient pe care îl vedem.

Formular Consultație