Subluxația cervicală

Aspectul patologic

Asimetria poziţiei apofizei odontoide faţă de masele laterale ale atlantului de peste 1 mm în incidenţa anteroposterioară; mărirea distanţei dintre masele laterale ale atlantului şi procesul odontoid de peste 1 mm

Subluxația la nivel atlanto-axial duce la distribuirea eforturilor în celelalte segmente cervicale, generând în ele mobilitate excesivă, deplasare în scară a vertebrelor, dezvoltare rapidă a semnelor de leziuni degenerativ-distrofice, ceea ce devine cu timpul o cauză a instabilităţii secundare.

Examinarea cu tomografia computerizată confirmă diagnosticul de subluxaţie atlanto-axoidiană

Tabloul clinic al subluxaţiei atlanto-axiale este determinat în mare masură de dereglările hemodinamice vertebrobazilare.

Aceasta, la rîndul său, provoacă o dereglare cronică a circulaţiei sangvine, o hipoxie cronică în structurile cele mai sensibile cerebrale: hipotalamus, trunchiul cerebral, formaţia reticulară, sistemul limbic precum şi cu formarea unui focar patologic cu impulsaţie dureroasă aferentă cronică.

În cadrul Clinicii Alexandru subluxația cervicală se recuperează treptat în sesiuni de zece ședințe, timp de 2-3 luni, eliminându-se treptat factorii dureroși și instabilitatea cervicală

Protocolul de recuperare

Este de lungă durată, se urmăresc două aspecte. Primul și cel mai important este eliminarea durerii și diminuarea simptomelor, apoi se continuă recuperarea mobilității articulare, flexibilității musculare și redobândirea aliniamentului corect

Toate tehnicile și metodele de recuperare din cadrul Clinicii Alexandru reprezintă munca depusă de-a lungul a peste 15 ani în recuperare cervicală, astfel că rezultatele pozitive apar  încă de la primele ședințe.

Înțelegem că fiecare persoană este unică și fiecare pacient este diferit, asta ne face diferiți!

Înțelegem cu adevărat cât de unic este fiecare pacient și ne-am propus să oferim cea mai bună îngrijire de specialitate individualizată pentru fiecare pacient pe care îl vedem.