Torticolis

Cum se caracterizează afecțiunea

Torticolis este denumirea medicală pentru gâtul înțepenit, afecțiune caracterizată de durere și dificultate la mișcarea gâtului în timp ce se dorește întoarcerea capului Cea mai comună cauză a apariției torticolisului este încordarea musculară ori răsucirea țesuturilor moi. Mușchiul levator scapule este cel care conectează coloana cervicală cu umerii.

Nervii care controlează acest mușchi sunt amplasați la nivelul discurilor vertebrale C 3 si C4. A doilea mușchi răspunzător este sternocleidomastoidian SCM, cu inervația aferentă. Din cauza unor activități solicitante, acești nervi pot declanșa “ințepenirea” mușchilor aparând torticolisul

Toate tehnicile și metodele de recuperare din cadrul Clinicii Alexandru reprezintă munca depusă de-a lungul a peste 15 ani în recuperare cervicală, astfel că rezultatele pozitive apar  încă de la primele ședințe.

Înțelegem că fiecare persoană este unică și fiecare pacient este diferit, asta ne face diferiți!

Înțelegem cu adevărat cât de unic este fiecare pacient și ne-am propus să oferim cea mai bună îngrijire de specialitate individualizată pentru fiecare pacient pe care îl vedem.